יום שני, 25 בדצמבר 2017

בעזרת אילו אמצעים אפשר לשנות את מיקום העצים הגדולים?

שינוי במיקום של עצים גדולים מתבצע באמצעות העתקה ומטרתו למנוע כריתת עצים. קיימות כמה שיטות לבצע העתקת עצים, כאשר הבחירה ביניהם היא לפי כושר הקליטה של העץ. בהעתקה חפוזה שמתאימה לעצים בעלי כושר קליטה גבוה גוזמים את הנוף של העץ, חותכים את השורשים ומבצעים העברה ללא הכנה מוקדמת. היתרון של העתקה חפוזה בא לידי ביטוי בעלות נמוכה ומהירות גבוהה אך היא לא מתאימה לעצים גדולים עם כושר קליטה נמוך.



כריתת עצים

הציוד שבעזרתו מבצעים העתקת עצים

האמצעים שבהם משתמשים בשביל לשנות את מיקום העצים הגדולים מנוצלים בעיקר במהלך העתקה מתוכננת. זו העתקה שדורשת את האמצעים הבאים:
  • כלי חפירה
  • כלים לשטיפה וחיתוך שורשים
  • מערכת צינורות להושבת גוש השורשים
  • מערכת השקיה להזנת השורשים
  • כבלי הנפה
  • משאית מנוף להובלה
הציוד משמש להעתקת עצים ולא לכריתת עצים כאשר מבקשים לשנות את ייעוד הקרקע באזור, מחפשים דרך לשתול עצים באזורים מסוימים בלי להמתין לקליטה וצמיחה של שתילים צעירים ועוד.

איך מבצעים העתקה מתוכננת?

היכרות עם האמצעים שבעזרתם אפשר לשנות את מיקום העצים הגדולים במהלך העתקה לא מספיקה, כי כדאי לדעת גם מה השלבים הדרושים בתהליך. בשלב הראשון מבצעים גיזום קל בלבד בהיקף הנוף וחופרים סביב שורשי העץ תוך כדי חיתוך שלהם בכיוונים נגדיים. בשלב השני מורחים משחת הדברה למניעת חדירת מזיקים וממתינים 2-4 חודשים.

השלמת החפירה והעתקת העץ

עם תום תקופת ההמתנה נדרשת השלמת החפירה בשני הכיוונים האחרים סביב השורשים. היתרון של העתקה לעומת כריתת עצים הוא שמשאירים את העץ במקומו עם שורשים מגודרים, וכך מחברים את מערכת ההשקיה בשביל לאפשר לו להמשיך להצמיח שורשים. המטרה כאן היא להבטיח שהמשך צמיחת השורשים יקל על קליטת העץ במקום החדש.

בחירת סוג העתקה


מי שמתלבט בין כריתת עצים לבין סוגים שונים של העתקת עצים גדולים ובוגרים יכול להתייעץ עם אנשי מקצוע. במסגרת ההחלטה מה לעשות עם העצים צריך להתחשב במידת הסכנה שהם מהווים לסביבה, בגיל העץ, במצבו הפיזי ובסיכויי הקליטה. 

יום שני, 30 באוקטובר 2017

איך בוחרים גוזם עצים מתאים?

שירותי כריתת וגיזום עצים ניתנים על ידי אנשי מקצוע בכל הארץ. בשביל לבחור את הגוזם המתאים צריך קודם כל להתחיל בסינון גס לפי אזורי מתן שירות. הדרך הנכונה להשוות בין גוזמים היא להתמקד באלו שנמצאים בסמוך למקום העבודה או המגורים, כמו למשל חברות גיזום וכריתת עצים באזור השרון, תל אביב והמרכז, הצפון, חיפה והקריות, השפלה, ירושלים, הדרום ואילת.

גיזום עצים מקצועי

בחירת גוזם לפי סוג השירות

בשלב הבא צריך לבחור גוזם עצים שמתאים לסוג השירות הנדרש. בניגוד למה שנהוג לחשוב, לא כל חברה שעוסקת בתחום של גיזום וכריתת עצים יודעת איך לעקור עצים בוגרים או מה לעשות בשביל להעתיק עצים שמהווים סכנה במרחב הציבורי מבלי להסב להם נזקים בלתי הפיכים. ככל שהגדרת השירות תתבצע בצורה טובה יותר, כך סביר להניח שהגוזם יתאים לצרכים שלכם.

השוואת שירותי כריתת וגיזום עצים

רצוי להקדיש קצת זמן לאיסוף מידע על התחום של גיזום עצים ולהשוות בין שירותי כריתת עצים. יש מספר שירותים נפוצים שניתנים על ידי גוזמים מקצועיים והנה הבולטים ביניהם:
  • עיצוב עצים בחצרות וגינות
  • הסרת גדמי עצים ושורשים בולטים
  • גיזום ופינוי עצים מסוכנים
  • כריתת פרדסים שלמים וחורשות (באישור קק"ל והרשות המקומית)
  • השכרת ציוד גיזום או צוותי גיזום
את ההשוואה בין שירותי כריתת וגיזום עצים ניתן לערוך על בסיס מידע שמופיע באתרי האינטרנט. לחילופין, ניתן לעקוב אחר מידע ברשתות החברתיות  ולקרוא אותו בפורומים מקצועיים.

המלצות על גוזם עצים

קשה למצוא את הגוזם המתאים בלי לקבל עליו המלצות. הדרך הנכונה לקבל המלצה אובייקטיבית היא להתייעץ עם חברים, קרובים ובני משפחה. במידה ולא מכירים באופן אישי אדם שהשתמש בשירותי חברת גיזום וכריתת עצים, ניתן להשאיר הודעה אנונימית ברשתות החברתיות או בפורומים השונים.

מחירון ושירותים נוספים


בסופו של דבר, בחירה נכונה של גוזם עצים לא אמורה לבוא על חשבון עמידה במסגרת התקציב. רצוי לדעת מה המחירים המקובלים בענף של גיזום וכריתת עצים ולהשתמש גם במחירון של שירותים מיוחדים כמו טיפול בעצים חולים, פינוי גזם ועוד.  

יום שני, 31 ביולי 2017

3 דרכים בהן מי שעובד בחוץ בקיץ צריך לשמור על עצמו

הקיץ בישראל מתאפיין בטמפרטורות גבוהות, לחות לאורך מישור החום ויובש בפנים הארץ וההרים. תנאי מזג אוויר מן הסוג הזה משפיעים באופן ישיר על העבודה בחוץ ומחייבים היערכות מוקדמת. ההיערכות באה לידי ביטוי בהתאמת הציוד לאופי העבודה ובשמירה על כללי הזהירות. הנה למשל 3 דרכים שונות בהן מי שעובד בחוץ יכול וצריך לשמור על עצמו:


1. כובע
הפריט האלמנטרי וגם החשוב ביותר ברשימה הוא כובע. זה פריט שיכול לעזור לכל מי שעובד בחוץ כי הוא מגן מפני השמש ומונע התייבשות. המעסיק אחראי לחלק כובעים לעובדים שנמצאים בחוץ ולוודא שהם חובשים אותם. עם זאת, צריך גם להתאים את הכובע לאופי העבודה ולא מספיק לחבוש כובע רגיל בעבודות מסוימות.
גוזם עצים למשל עובד עם כובע צמוד כדי שהוא לא ייפול תוך כדי העמידה על הסולם. גוזם עצים גם יכול לשלב בין כובע נגד השמש לבין כובע בטיחות. כובע בטיחות של גוזם עצים כולל מצחייה קצרה והוא מאפשר להתמודד עם תנאי החום גם במשך עבודה רצופה. 

2. קרם הגנה מהשמש
מי שעובד בחוץ צריך לשמור על עצמו באמצעות ביגוד ארוך ולמרוח קרם הגנה מהשמש. בניגוד למה שנהוג לחשוב, לא מומלץ לעבוד עם בגדים קצרים וקרם הגנה חיוני גם מתחת לשרוולים. קרם הגנה מתמקד בעור והוא מצמצם בצורה משמעותית את הסיכוי לכוויות.
קרם הגנה מהשמש גם לא פוגע בעבודה כי הוא לא מגביל בשום צורה את העובד. כל מה שצריך לעשות הוא למצוא קרם עם מקדם הגנה גבוה, לקרוא היטב את ההנחיות המופיעות על גבי המוצר ובמידת הצורך להתייעץ עם רופא משפחה או איש מקצוע אחר.

3. שתיית מים
עוד דרך בה העובד יכול לשמור על עצמו מפני נזקי השמש היא שתיית כמויות גדולות של מים. ההמלצה הסטנדרטית היא לשתיית 10-15 כוסות מים ביום גם לעובד רגיל, בעוד אדם שחשוף לשמש צריך להגדיל את הכמות ל-20 כוסות מים לפחות. המים צריכים להיות צוננים וזמינים. 

יום שני, 24 ביולי 2017

האם אפשר לכרות עץ בעצמך?

כל כריתת עץ בישראל מחייבת את אישור פקיד היערות. המשמעות היא שגם מי שמקבל הסמכה לעבודה בגובה, יודע איך מבצעים את הכריתה בצורה נכונה ומחזיק בציוד המתאים לא יכול לכרות עץ על דעת עצמו. הוא חייב לקבל את אישור פקיד היערות וגם להכיר את רשימת העצים המוגנים. אישור פקיד היערות חיוני בכריתת עצים במרחב הפרטי והציבורי כאחד והוא ניתן רק לאחר הגשת בקשה מסודרת.

האמת היא שאין סיבה לבצע באופן עצמאי כריתת עצים וניתן לפנות לאנשי מקצוע. אנשי מקצוע יודעים מה צריך לעשות כדי לקבל את אישור פקיד היערות ויש להם מספיק ניסיון כדי להתמודד עם הדרישות הקיימות. מעבר לכך, התפקיד של אנשי מקצוע הוא לזהות את הצורך בכריתה ולהמליץ ללקוח מתי עדיף לפעול לתיקון של המצב הקיים באמצעות גיזום בלבד.

כך תדעו מתי צריך לבצע כריתת עצים

החוק בישראל מכיר בכך שקיימים מצבים בהם כריתת עצים היא פעולה מחויבת המציאות. הנה כמה סיטואציות שבהן אין תחליף לכריתה מסודרת ומקצועית:
א.מפגע בטיחותי – עץ שמהווה מפגע בטיחותי חייב להיכרת. הסכנה הבטיחותית נובעת מעצים שעומדים ליפול, מעצים שנמצאים בסמוך מדי לכבלים חשמליים, מעצים רקובים וכן הלאה. זיהוי של המפגע הבטיחותי חיוני לקבלת אישור על כריתת עצים בגינה או במרחב הציבורי.
ב. מזיקים – הטעות הנפוצה היא להתעלם מנוכחות של מזיקים שמופיעים על גבי העץ ולחשוב שניתן לפתור את הבעיה באמצעות הדברה או גיזום בלבד. בפועל יש מזיקים שיכולים לסכן לא רק את העץ אלא גם את בני האדם הנמצאים בקרבתו. הפתרון הוא לפנות לפקיד היערות של הקרן הקיימת לישראל ולבקש אישור כריתה בהתאם.
ג. מחלות – עצים חולים מהווים סכנה עבור עצים אחרים כי הם עלולים להדביק אותם. הסכנה נשקפת לשאר העצים בגינה, בחצר, בשטח הפתוח או לשאר הפרחים ועצי הנוי. בדרך כלל מקבלים אישור מהיר על כריתת עצים עם מחלות.

במקרים של קינון עטלפים, חדירת שורשים לתוך מערכת הביוב וכדומה קשה לקבל אישור כריתה כי ניתן לבצע גיזום. 

יום שני, 26 ביוני 2017

הדברים שחשוב לדעת לגבי גיזום עצים לקראת הקיץ


חשוב לבצע גיזום עצים לקראת הקיץ כדי לאפשר כניסה של קרני השמש אל חלקים פנימיים בנוף העץ. מטרות אחרות של הגיזום הן אסתטיות וקיצור ענפים למניעת שבירתם על ידי הרוח או עומס פירות. הקיץ בישראל מתאפיין אמנם במזג אוויר חם ולח בצורה קיצונית, אך בעזרת הגיזום ניתן לשמור על העץ ולהגן עליו מפני נזקים בלתי הפיכים.

הנה כמה דברים שחשוב לדעת על גיזום עצים לקראת הקיץ:


1. סוגי העצים שיש לגזום – לצד עצים שלא צריכים שום סוג של גיזום קיימים גם עצים שמחייבים גיזום לעיתים קרובות יותר. לקראת הקיץ חשוב לגזום בעיקר עצים בעלי מבנה שמזכיר פירמידה, בהם קודקוד הצימוח מווסת במידה מסוימת את קצב גידול הענפים הצידיים וזאת כדי שלא יתחרו עם הגזע המוביל על מקורות מים.

2. תדירות הגיזום לפני ואחרי תחילת הקיץ – התדירות המומלצת עבור גיזום עצים משתנה בהתאם לעונות השנה וסוג העצים. ההבדל העיקרי הוא בין עצים עם קצב צימוח נמוך, בינוני ומהיר. עצים עם קצב צימוח גבוה דורשים מטבע הדברים תדירות גבוהה יותר של גיזום.

3. אופן הגיזום – אי אפשר לשמור על העצים בלי לגזום אותם בצורה נכונה. אופן הגיזום משפיע על קצב הצמיחה של העץ ועל המראה האסתטי שלו. זו הסיבה בגללה בעצי נוי מבצעים גיזום שמאפשר צמיחה לגובה של עד 2-2.5 מטר, לעומת עצי פרי שבהם הגיזום נמוך כדי לאפשר את קטיפת הפרי בנוחות.


מי אחראי על גיזום עצים בקיץ?


בעלי גינות ועצים לא צריכים לבצע את הגיזום בעצמם. מלבד העובדה שהם בדרך כלל לא מכירים את התנאים לגיזום נכון, אין סיבה להסתכן ועדיף לפנות לאנשי מקצוע. האחריות על גיזום עצים היא של חברות שעוסקות בתחום. חברות אלו יודעות איך לבצע את הגיזום וכיצד להגן על העצים מפני נזקי הקיץ.
גיזום הוא השקעה משתלמת כי הוא מאפשר לעץ לגדול ולצמוח. את הגיזום חשוב לבצע לקראת הקיץ ולאחר מכן להקפיד על תדירות נכונה של אחזקה שוטפת. 

יום ראשון, 30 באפריל 2017

שלוש טעויות נפוצות שכל גוזם עצים עושה

בתחום גיזום העצים חשוב לבצע עבודה כמה שיותר מדויקת ובטוחה.

גיזום עצים הוא צורך נפוץ במיוחד, שלמעשה רלוונטי בכל מרחב שבו ישנם עצים. בין אם מדובר בגינות ציבוריות ובפארקים ובין אם מדובר במרחבים פרטיים של גינות וחצרות פרטיות – כאשר ישנם עצים במרחב שעליו אתם אחראיים, אתם צריכים לוודא שהם נראים כמה שיותר טוב, שהם מייצרים מינימום לכלוך ושהם מתאימים לסטנדרטים גבוהים של מראה ושימוש – ואת זה עושים רק דרך שירות מקצועי של גוזם עצים ברמה הגבוהה ביותר. עם זאת, חשוב להבין שגם אנשי מקצוע אלה אינם חפים מטעויות – והנה כמה טעויות שכל איש מקצוע בתחום עושה בשלב כזה או אחר.

שלוש טעויות נפוצות בתחום גיזום העצים, ומדוע כדאי להימנע מהן


עבודה לא בטוחה בגובה – כל עבודה בגובה צריכה להתבצע בצורה הבטוחה ביותר – עם ציוד מיגון, עם אבטוח של העובד ובמידת הצורך גם עם אמצעי הרמה מקצועי. עם זאת, גוזם עצים לעתים קרובות מגיע למצבים בהם הוא צריך לבצע עבודה קטנה או תיקון, והוא מבצע את העבודה המהירה בצורה לא בטיחותית – והדבר כמובן יכול להוות סכנת חיים.

שימוש בכלים לא מתאימים – בהתאם לסוג עבודת הגיזום אותה צריך לבצע, יש להשתמש בכלים שונים עבור ביצוע גיזום העצים. לעתים קרובות, ובעיקר כאשר אין מספיק ניסיון בסוג הגיזום הנחוץ, נעשה שימוש בכלים לא מתאימים – כאשר משתמשים במזמרה עבור ביצוע עבודה בהיקף נרחב, או במסור עבור עיצוב מדויק, כאשר הדבר צריך להיות הפוך, והדבר פוגע באיכות ובדיוק הגיזום.

גיזום כהדברה – אחד השירותים הנפוצים של גוזמי עצים הוא טיפול בחדקונית הדקל – מזיק שפוגע בעצים ויכול להוות סכנה מסוימת בעץ ובסביבתו. במצבים אלה, ישנם גוזמים שמעדיפים לכרות או לגזום את העץ לחלוטין, במקום לבצע הדברה של המזיק בהחדרה לתוך העץ או בהסרה מדויקת של החלקים הנגועים – וזוהי פגיעה בעץ שלא כצורך.


בכדי למנוע טעויות שיכולות להסב לכם נזק, פנו לגוזם עצים ברמה הגבוהה ביותר


מה שאתם צריכים לעשות בכדי להבטיח שעבודת הגיזום שנחוצה לכם תתבצע בלי טעויות הוא פשוט לפנות לשירות גיזום ברמה הגבוהה ביותר – ושירות שכזה נמצא ממש במרחק לחיצה מכם, אם תדעו היכן לחפש.

יום שלישי, 17 בינואר 2017

רשימת הכלים המקצועיים לכריתת עצים

כריתת עצים ועריפת ראשים

כריתת עצים היא לא עניין שבשגרה. החוק בארץ אוסר על כריתת עצים מסוגים שונים, הן מסיבות הלכתיות והן מסיבות אקולוגיות. למרות זאת, לעיתים מתקיימים מצבים בהם אין אלא לכרות את העץ מסיבות הגיוניות ומוצדקות. בין אם משום שהעץ מפריע לדרכים סלולות או עירוניות, כי הוא מכיל מזיקים שונים הפוגעים בבני האדם או משום שהוא מזיק למערכת האקולוגית המקומית, כריתת עצים היא לעיתים הפתרון המתאים והיחיד. בכדי לכרות עץ יש לפנות לפקיד היערות לצורך קבלת אישור מיוחד לכריתת עץ וכן להזמין בעל מקצוע המומחה בכריתת עצים.

כמה דוגמאות לכלים מקצועיים הדרושים לכריתת עצים


·         מסור חשמלי - ככל מוצר חשמלי בימינו, קיים מגוון רחב של מסורים וגרזנים חשמליים לכריתת עצים. יש לשים לב, כי בעל המקצוע שלכם משתמש במסור מתאים בגודל ובהספק החשמלי שלו לגודל העץ.

·         מנוף -  רבים מן העצים שיש לכרות מאמירים לגובה רב. כאשר אתם מזמינים כורת עצים מקצועי וודאו כי הוא בעל מנוף בגובה הרלוונטי עבור העץ שעליו לכרות.

·         כלי לאיסוף הפסולת -  כריתת עצים כרוכה בהטלת פסולת רבה על הקרקע בגמר העבודה. עבור הסביבה ועבור האסתטיקה, בדקו עם בעל המקצוע שעמו אתם עתידים לעבוד כי ברשותו כלי (גדול דיו) לאיסוף שאריות הכריתה.

לפני שאתם מזמינים בעל מקצוע, וודאו כי יש ברשותו לפחות את שלושת הכלים שפורטו לעיל


כריתת עצים היא עבודהשצריכה להיעשות בדיוק ובמקצועיות. בגלל העובדה כי עבודה זו איננה נפוצה בחברה המערבית של ימינו (במיוחד ביחס למה שהייתה בעבר) מומלץ לשים לב כי בחירת בעל המקצוע נעשית בהתאם לדרישות הספציפיות שלכם ולא מתוך ברירת מחדל, דחיפות או הכרח.