יום שני, 31 ביולי 2017

3 דרכים בהן מי שעובד בחוץ בקיץ צריך לשמור על עצמו

הקיץ בישראל מתאפיין בטמפרטורות גבוהות, לחות לאורך מישור החום ויובש בפנים הארץ וההרים. תנאי מזג אוויר מן הסוג הזה משפיעים באופן ישיר על העבודה בחוץ ומחייבים היערכות מוקדמת. ההיערכות באה לידי ביטוי בהתאמת הציוד לאופי העבודה ובשמירה על כללי הזהירות. הנה למשל 3 דרכים שונות בהן מי שעובד בחוץ יכול וצריך לשמור על עצמו:


1. כובע
הפריט האלמנטרי וגם החשוב ביותר ברשימה הוא כובע. זה פריט שיכול לעזור לכל מי שעובד בחוץ כי הוא מגן מפני השמש ומונע התייבשות. המעסיק אחראי לחלק כובעים לעובדים שנמצאים בחוץ ולוודא שהם חובשים אותם. עם זאת, צריך גם להתאים את הכובע לאופי העבודה ולא מספיק לחבוש כובע רגיל בעבודות מסוימות.
גוזם עצים למשל עובד עם כובע צמוד כדי שהוא לא ייפול תוך כדי העמידה על הסולם. גוזם עצים גם יכול לשלב בין כובע נגד השמש לבין כובע בטיחות. כובע בטיחות של גוזם עצים כולל מצחייה קצרה והוא מאפשר להתמודד עם תנאי החום גם במשך עבודה רצופה. 

2. קרם הגנה מהשמש
מי שעובד בחוץ צריך לשמור על עצמו באמצעות ביגוד ארוך ולמרוח קרם הגנה מהשמש. בניגוד למה שנהוג לחשוב, לא מומלץ לעבוד עם בגדים קצרים וקרם הגנה חיוני גם מתחת לשרוולים. קרם הגנה מתמקד בעור והוא מצמצם בצורה משמעותית את הסיכוי לכוויות.
קרם הגנה מהשמש גם לא פוגע בעבודה כי הוא לא מגביל בשום צורה את העובד. כל מה שצריך לעשות הוא למצוא קרם עם מקדם הגנה גבוה, לקרוא היטב את ההנחיות המופיעות על גבי המוצר ובמידת הצורך להתייעץ עם רופא משפחה או איש מקצוע אחר.

3. שתיית מים
עוד דרך בה העובד יכול לשמור על עצמו מפני נזקי השמש היא שתיית כמויות גדולות של מים. ההמלצה הסטנדרטית היא לשתיית 10-15 כוסות מים ביום גם לעובד רגיל, בעוד אדם שחשוף לשמש צריך להגדיל את הכמות ל-20 כוסות מים לפחות. המים צריכים להיות צוננים וזמינים. 

יום שני, 24 ביולי 2017

האם אפשר לכרות עץ בעצמך?

כל כריתת עץ בישראל מחייבת את אישור פקיד היערות. המשמעות היא שגם מי שמקבל הסמכה לעבודה בגובה, יודע איך מבצעים את הכריתה בצורה נכונה ומחזיק בציוד המתאים לא יכול לכרות עץ על דעת עצמו. הוא חייב לקבל את אישור פקיד היערות וגם להכיר את רשימת העצים המוגנים. אישור פקיד היערות חיוני בכריתת עצים במרחב הפרטי והציבורי כאחד והוא ניתן רק לאחר הגשת בקשה מסודרת.

האמת היא שאין סיבה לבצע באופן עצמאי כריתת עצים וניתן לפנות לאנשי מקצוע. אנשי מקצוע יודעים מה צריך לעשות כדי לקבל את אישור פקיד היערות ויש להם מספיק ניסיון כדי להתמודד עם הדרישות הקיימות. מעבר לכך, התפקיד של אנשי מקצוע הוא לזהות את הצורך בכריתה ולהמליץ ללקוח מתי עדיף לפעול לתיקון של המצב הקיים באמצעות גיזום בלבד.

כך תדעו מתי צריך לבצע כריתת עצים

החוק בישראל מכיר בכך שקיימים מצבים בהם כריתת עצים היא פעולה מחויבת המציאות. הנה כמה סיטואציות שבהן אין תחליף לכריתה מסודרת ומקצועית:
א.מפגע בטיחותי – עץ שמהווה מפגע בטיחותי חייב להיכרת. הסכנה הבטיחותית נובעת מעצים שעומדים ליפול, מעצים שנמצאים בסמוך מדי לכבלים חשמליים, מעצים רקובים וכן הלאה. זיהוי של המפגע הבטיחותי חיוני לקבלת אישור על כריתת עצים בגינה או במרחב הציבורי.
ב. מזיקים – הטעות הנפוצה היא להתעלם מנוכחות של מזיקים שמופיעים על גבי העץ ולחשוב שניתן לפתור את הבעיה באמצעות הדברה או גיזום בלבד. בפועל יש מזיקים שיכולים לסכן לא רק את העץ אלא גם את בני האדם הנמצאים בקרבתו. הפתרון הוא לפנות לפקיד היערות של הקרן הקיימת לישראל ולבקש אישור כריתה בהתאם.
ג. מחלות – עצים חולים מהווים סכנה עבור עצים אחרים כי הם עלולים להדביק אותם. הסכנה נשקפת לשאר העצים בגינה, בחצר, בשטח הפתוח או לשאר הפרחים ועצי הנוי. בדרך כלל מקבלים אישור מהיר על כריתת עצים עם מחלות.

במקרים של קינון עטלפים, חדירת שורשים לתוך מערכת הביוב וכדומה קשה לקבל אישור כריתה כי ניתן לבצע גיזום.